Hírlevél

Fontos információ a Velencébe utazóknak

Fontos információ a Velencébe utazóknak

Fontos információ a Velencébe utazóknak, hogy a velencei önkormányzat új belépési díjat vezetett be a Velencében minimum egy napot eltöltő turisták számára. Ez jelenleg 2024. július 14-ig teszt üzemmódban működik majd. 2024. április 25-től kezdődően a Velencébe naponta 8:30 és 16:00 között belépő látogatóknak 5 eurót kell fizetniük a belépés előtt.

A velencei adót a https://cda.ve.it/en/ weboldalon kell majd befizetni, amely egy QR-kódot ad ki, ezt egy esetleges ellenőrzés alkalmával be kell mutatni.

A hajótársaságok be- és kiszálló vendégeinek, akik a be- és kiszállás napján érkeznek a hajóállomáshoz és nem mennek be Velence óvárosába, nincs sem fizetési, sem regisztrációs kötelezettségük!

Azoknak a további vendégeknek azonban, akik más okból mentesülnek a fizetés alól, regisztrálniuk kell magukat a fenti weboldalon, ahhoz, hogy megkapják a QR-kódot.

A fizetés alól mentesített utasok:

- A 14 év alatti kiskorúaknak nem kell fizetniük, és nem kell foglalniuk a belépéshez. Az ellenőrzések során érvényes személyazonossági okmánnyal kell igazolniuk korukat.
- Azok a turisták, akik saját szállást foglalnak Velencében, Margherában vagy Mestrében (nekik a szálláshelyen kell megfizetniük a már egy ideje érvényben lévő idegenforgalmi adót a vendégéjszakák után), illetve az MSC Stay & Cruise vendégei.
- Az európai fogyatékossági kártyával rendelkezők és kísérőjük.
- Velence városában született vagy ott élő személyeknek nem kell mentességet kérniük és/vagy belépési díjat fizetniük, de az ellenőrzés során - ha van ilyen - igazolniuk kell státuszukat egy olyan dokumentum bemutatásával, amelyből a velencei születésük származik.
- Azok a személyek, akik iskolába, munkába vagy orvosi ellátás céljából utaznak Velencébe.
- Velencei lakosok.

Fontos megjegyzés:
- Amennyiben a vendégek a hajóút előtt és után egyedül kívánják meglátogatni Velence óvárosát (pl. Piazza San Marco), 2 napra regisztráltatniuk kell magukat és fizetniük kell a belépődíjat.
- az MSC kirándulásokon részt vevő vendégek részére az MSC Cruises fizeti ki a díjat és hozzáadja a fedélzeti számlájukhoz, melyet a további költéseikkel együtt tudnak rendezni.

A részletekről érdeklődjön a Jet Cruise csapatánál!
cruise@jettravel.hu